ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

„Дронамикс“ ще прави тестови полети с дронове на “Летище Балчик”

Дронамикс дронове

„Дронамикс“, компанията производител и оператор на товарни дронове за търговски цели, обяви, че ще работи с „Летище Балчик“ по част от тестовите си полети. Летателната програма, която се извършва като част от процеса по сертифициране на самолета, се очаква да започне преди края на годината, уточниха от община Балчик. Компанията е придобила всички нужни разрешения от съответните национални и международни органи.
Основаната от българи „Дронамикс“ е бързо растяща, технологична компания, която се стреми да промени доставките на стоки по света. Тя е разработила нов тип товарен самолет, който е малък, безпилотен и изключително икономичен. „Черния Лебед“, както се нарича дронът им, може да пренася 350 кг на разстояние от 2500 километра  и то на двойно по-ниска цена от другите самолети. Дронът им е създаден така, че да направи доставките на храна, лекарства, резервни части и онлайн търговия достъпна в същия ден. „Черният Лебед“ ще може да достига до труднодостъпни места. Дронът увеличава кръга от бизнеси и общности в България и останалия свят, които могат да се възползват от тази нова технология.
"Дронамикс" е първият стратегически партньор на Международната асоциация за въздушен транспорт /IATA/ за безпилотни летателни апарати в целия свят. Тя е и първата товарна-дрон компания в Европа с лиценз за операции.

„Дронамикс“ си пapтнира вече c лoгиcтичния гигaнт DНL. Те разработват съвместни решения за доставки на товари с дронове в същия ден.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст