НАТО ще провери какъв е напредъкът на България в киберотбраната

Атнас Мазнев

Заместник-министърът на електронното управление Атанас Мазнев ще участва в конференция „Ангажираност на НАТО за киберотбрана 2022“. Конференцията ще се проведе между 9 и 10 ноември 2022 г. в Рим. Домакин на събитието е италианското Министерство на външните работи и международното сътрудничество, със съпредседателството на САЩ. Проявата е подкрепена от Международния секретариат на Организацията на Северноатлантическия договор. 

Очаква се участие да вземат генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг, както и постоянните представители от делегациите в НАТО за всяка държава, заедно със световни имена в областта на киберсигурността. 

По време на конференцията участниците ще обсъдят устойчивостта и готовността за реакция при киберзаплахи, насочени към критични инфраструктури. Темата е провокирана от геополитическите събития през последната година, които засилиха говоренето за въздействието на кибератаките върху сигурността в света. Форматът на събитието осигурява интерактивна и открита дискусия между съюзниците, техните национални лидери и експерти. 

По време на „Ангажираност на НАТО за киберотбрана 2022“ ще бъде разгледан и въпросът за напредъка на България по поетите ангажименти в областта на киберотбраната по „Cyber Defence Pledge” за 2022 година. Ще бъде засегната и всеобхватната политика по киберотбрана на НАТО, включително мерките за подобряване киберустойчивостта на Алианса.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST