ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

НАТО ще провери какъв е напредъкът на България в киберотбраната

Атнас Мазнев

Заместник-министърът на електронното управление Атанас Мазнев ще участва в конференция „Ангажираност на НАТО за киберотбрана 2022“. Конференцията ще се проведе между 9 и 10 ноември 2022 г. в Рим. Домакин на събитието е италианското Министерство на външните работи и международното сътрудничество, със съпредседателството на САЩ. Проявата е подкрепена от Международния секретариат на Организацията на Северноатлантическия договор. 

Очаква се участие да вземат генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг, както и постоянните представители от делегациите в НАТО за всяка държава, заедно със световни имена в областта на киберсигурността. 

По време на конференцията участниците ще обсъдят устойчивостта и готовността за реакция при киберзаплахи, насочени към критични инфраструктури. Темата е провокирана от геополитическите събития през последната година, които засилиха говоренето за въздействието на кибератаките върху сигурността в света. Форматът на събитието осигурява интерактивна и открита дискусия между съюзниците, техните национални лидери и експерти. 

По време на „Ангажираност на НАТО за киберотбрана 2022“ ще бъде разгледан и въпросът за напредъка на България по поетите ангажименти в областта на киберотбраната по „Cyber Defence Pledge” за 2022 година. Ще бъде засегната и всеобхватната политика по киберотбрана на НАТО, включително мерките за подобряване киберустойчивостта на Алианса.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст