ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нови навеси за 100 спирки на градския транспорт в София

Георги Георгиев

„След срещите си с граждани в различни райони на София, установих, че един от най-често повдиганите въпроси е за липса на навеси на спирките в кварталите. Така по конкретни сигнали на хората определихме 65 нови спирконавеса. След консултации и обследване от страна на районните администрации сме посочили още 35 места. Така ще има 100 нови навеса във всички 24 района на София. Продължаваме да следваме основната си цел – по-привлекателен градски транспорт, повече пътници, по-малко трафик, по-чист въздух.“

Това заяви председателят на градския парламент Георги Георгиев, след като комисията по транспорт на Столичния общински съвет гласува неговото и на съветниците Зафир Зарков и Карлос Контрера предложение за поставяне на нови навеси на 100 спирки на градския транспорт.

На територията на столицата от всичките 2700 спирки 1 094 са с навеси като 593 от тях са собственост на Центъра за градска мобилност (ЦГМ). С предложението се възлага на ЦГМ да изградят още 100 места с навеси със собствени средства.

„В момента има различни видове спирки в цяла София, до един месец очаквам главният архитект на столицата Здравко Здравков да внесе за обсъждане в СОС единен стандарт за това как трябва да изглеждат спирконавесите в целия град“, допълни Георгиев. 

Спирките, които предстои да бъдат обновени, се намират в следните райони – 4 броя в "Триадица", 3 броя в "Студентски", една спирка в "Слатина", 3 броя в "Сердика", 7 броя в "Подуяне", една спирка в "Панчарево", 6 броя в "Овча купел", една спирка в "Оборище", 2 спирки в "Нови Искър", 2 броя в "Надежда", 10 броя в "Младост", 8 броя в "Люлин", една спирка в "Лозенец", 4 броя в "Кремиковци", 3 броя в "Красно село", 2 броя в "Искър", една спирка в "Илинден" , една спирка във "Възраждане", една спирка във "Връбница", две спирки във "Витоша" и две спирки в "Банкя".

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст