Издирването на Александър продължава, но по нов начин

сашко

Оперативно – издирвателните действия по търсенето на 12-годишния Александър Цветанов от днес продължават под нова форма и с различно разпределение на силите и средствата, съобщиха от Областната дирекция (ОД )на МВР в Перник.

Специалисти ще проверяват отново и по-обстойно труднодостъпни места.

Общо шейсет служители на МВР продължават издирването, участват сили на областните дирекции на Перник, Благоевград и Кюстендил, както и на Главна дирекция "Национална полиция".

Продължава търсенето на нови свидетели и хора, които биха дали информация за детето.

От началото на акцията са проверявани средно по 50 сигнала от граждани на денонощие. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 142 от Наказателния кодекс под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник. Разпитани са над 12 свидетели, семейството на изчезналото дете, учителите му, както и всички, чиито данни могат да помогнат в издирването.

Проведени са множество беседи и разговори с бащата на Александър и са назначени две експертизи. Издирването на Александър Цветанов продължава активно седми ден. Детето е в неизвестност от 11 ноември 2022 г. и до момента. Детайлно е проверен 20-километров радиус от мястото на изчезването му в планината Голо бърдо.

Многократно са проверени всички налични видеокамери за наблюдение в района, както и множество такива за охрана на частни домове и обществени помещения. Претърсени са изоставени сгради, училища и детски градини, жилищни и стопански постройки, шахти, водоеми и цялата гориста местност в 20-километровата зона. Паралелно с това полицаи и доброволци са проверили всички населени места в общините от област Перник. И в тях са претърсени огромни горски територии, жилищни и обществени сгради и места, където евентуално може да се намира момчето.

Александър Цветанов е обявен за общодържавно издирване. 

От ръководството на ОДМВР – Перник благодарят на всички, които до този момент са участвали и продължават да са съпричастни в намирането на Александър.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *