Siemens продаде целия финансов и лизингов бизнес в Русия

Siemens "Сименс"

Германският концерн Siemens продаде целия свой финансов и лизингов бизнес в Руската федерация. Това се посочва в тримесечния отчет, който беше публикуван в четвъртък.

„Siemens продаде целия си финансов и лизингов бизнес в Русия в края на четвъртото тримесечие на фискалната 2022 г. (1 юли – 30 септември)“, се казва в доклада.

Siemens AG е един от водещите производители на електроника и електротехника, опериращ в области като компютърни науки и комуникации, системи за автоматизация и контрол, енергетика, транспорт и здравеопазване. В момента в компанията работят около 342 000 души по целия свят, включително 114 000 в Германия.

Немският индустриален конгломерат е най-голямата производствена компания в Европа и една от най-големите в света в областта на електротехниката и електрониката.

През май 2022 г. главният изпълнителен директор Роланд Буш обяви, че Siemens ще се оттегли от руския пазар след 170 години заради руската инвазия в Украйна. Той заяви: „Ние осъждаме войната в Украйна и решихме да прекратим нашите индустриални бизнес дейности в Русия в организиран процес.“ Според списание Spiegel, групата осъществява около един процент от продажбите си в Русия и Беларус. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST