ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Сашко е открит от доброволци парапланеристи

Александър от Перник

Сашко е в добро състояния, заяви кметът на Перник Станислав Владимиров на брифинг пред медиите. Кметът потвърди, че откритото след седмица издирване 12-годишно момче  вече е транспортирано до УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и лекари вече се грижат за него, като първите резултати от прегледите са показали, че детето е в добро състояние. Предстоят още прегледи от медицински специалисти. 

Детето е открито от двама доброволци – Милко Михалков и Веселин Георгиев, от местен клуб по делта и парапланеризъм. Двамата заявиха, че участват в издирването още от първия ден и са водени от желанието си да помогнат, а не от обявената парична награда от страна на бащата. 

Шефът на Областната дирекция на МВР в Перник Павел Млеканов разказа, че районът, където е намерено детето, е изключително труден за проверка. 

Дванадесетгодишният Александър от Перник, когото повече от седмица издирваха институции и доброволци, беше намерен днес край Радомир. Сашко изчезна на 11 ноември при разходка в местната планина Голо бърдо. В мащабната акция по издирването му се включиха служители на МВР, планински спасители и  над 9000 доброволци – освен жители на областта, в доброволните формирования имаше хора и от други райони на страната. Бащата на изчезналия Александър обяви и парична награда за този, който намери сина му и го доведе при него.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст