ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Летище София открива тръжна процедура за обновяване на Терминал 2

Летище София Терминал - 2 сграда

Летище София открива тръжна процедура за изработване на идеен и технически проекти за обновяване на Терминал 2, съобщиха от летището.

Процедурата по избор ще се извърши на два етапа. За първоначалния подбор всички желаещи могат да заявят интерес за участие и да подадат съответните документи, публикувани в сайта на летище София. Това може да се случи в срок до 15 декември, като от столичното летище са дали повече време, за да могат да се включат по-широк кръг от заинтересовани участници.

След това одобрените ще бъдат поканени да подадат офертите си не по-късно от 23 декември. Общата стойност на договора ще бъде обявена след избора на изпълнител.

През април 2021 г. аерогарата е отдадена чрез 35-годишна концесия на „СОФ Кънект“ АД. Компанията принадлежи към инвестиционния фонд Meridiam и се ползва от експертния опит на летище Мюнхен. 

Неотдавна операторът на столичното летище обяви мащабна инвестиционна програма на стойност над 1,2 млрд. лв., от които близо 140 млн. лв. са за първите 5 години.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст