ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“М Рент” купува конкурент в сегмента на наемане на автомобили

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)

Продължават промените в сектора на търговията и обслужването на автомобили у нас. Някои марки смениха дилърите си, сега предстои и окрупняване в рент-а-кар сегмента. 

Софийската фирма „М Рент“ ЕАД е уведомила Комисията за защита на конкуренцията, че има намерение да осъществи концентрация посредством придобиване на контрол върху „Евролийз – Рент а Кар“ ЕООД – София, обявиха от регулатора.

Търговската дейност на „М Рент“ ЕАД е свързана с оперативен лизинг, краткосрочен наем на моторони превозни средства (рент-а-кар), обслужване на автомобилен парк (fleet management), и управление на автомобилни паркове на корпоративни клиенти, както и дейност по застрахователно посредничество като застрахователен брокер. „М Рент“ е новото име на TBI Rent. Компанията е създадена през 2005 година с конкретна цел – да предлага оперативен лизинг на нови леки и лекотоварни автомобили. Фирмата работи с дилъри и вносители на автомобили, застрахователни компании и оторизирани сервизни центрове. Едноличен собственик на капитала й е "Лизинг Финанс" ЕАД. 

Предметът на дейност на „Евролийз – Рент а Кар“ е отдаване на автомобили под наем – краткосрочно и дългосрочно (оперативен лизинг), както и съпътстваща дейност по осигуряване на техническа поддръжка за клиентите, сключили договор за дългосрочен наем. Компанията притежава лицензите за водещите световни марки Avis и Budget. Тя е създадена през 2008 г., а едноличен собственик на капитала ѝ е "Евролийз Груп" АД. 

Искането от „М Рент“ е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение. В тази връзка всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната.

Съобщението за предстоящата сделка е изготвено от уведомителя „М Рент“, като КЗК си запазва правото да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделка, уточниха от антимонополния орган.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст