ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Джемкорп”: Меморандумът е прекратен, нямаме претенции

Атанас Бостанджиев

"Меморандумът за сътрудничество с българското правителство е прекратен и нямаме претенции." Това заяви пред БНТ изпълнителният директор на фирмата  "Джемкорп" (Gemcorp) Атанас Бостанджиев.

Вчера (20 ноември) депутати от ГЕРБ заявиха на пресконференция, че меморандумът с "Джемкорп" (Gemcorp) не е прекратен и това представлява заплаха за националната сигурност.

Веднага след това от "Продължаваме промяната" разпространиха позиция до медиите, в която обявиха, че меморандумът с "Джемкорп" Gеmcorp е прекратен отдавна и темата е затворена, без абсолютно никакви последствия за държавата. 

Според ПП повдигането на темата е опит да се отклони вниманието на хората от истински важните за тях проблеми, по които Народното събрание трябва да работи.

Атанас Бостанджиев обяви, че е много учуден от изявленията на ГЕРБ. Той също потвърди, че меморандумът е бил прекратен и те са получили официално писмо с искане за анулиране. "Ние повече нямаме никакви претенции нито към правителството, нито към държавата България", увери той.

Освен това Атанас Бостанджиев посочи, че при подписването на документа не е имало нищо задкулисно и обвързващо.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст