Няма причина Изборният кодекс да се отваря сега

Мая Манолова

"Хартиената коалиция – ГЕРБ – ДПС – БСП, прегази с ботуш Изборния кодекс за една нощ, "нощта на хартиената бюлетина". Пораженията, които това среднощно законодателстване ще нанесе върху демокрацията и свободните избори, са огромни. С премахването на машинното гласуване изглежда неизбежен походът на статуквото – в лицето на Борисов, обратно към властта". 

Това каза пред БНР Мая Манолова, лидер на "Изправи се.БГ". 

Според нея Корнелия Нинова е пристанала на ГЕРБ и на ДПС, "вероятно това е симптом за договорки между трите партии". 

"С безропотното гласуване на всички абсурдни предложения, направени от ГЕРБ, депутатите от БСП включиха партията си в общия впряг с ГЕРБ и с ДПС". 

Манолова посочи, че недоволството, протестите са най-добрия критерий, че хората искат машинно гласуване, защото не вярват на партийните функционери в секционните избирателни комисии.  

"Няма причина Изборният кодекс да се отваря сега. Освен поражения и вреди този състав на парламента не може да нанесе друго на изборните правила", допълни тя. 

Мая Манолова обяви, че в лявото пространство се водят разговори за едно голямо ляво обединение. 

"Основите ще бъдат поставени през следващата седмица. За да сме готови за местните избори. България има нужда от силна левица, която да поеме отговорност за тях", посочи Манолова. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *