Министерството на туризма иска да задържи младите у нас

Министерство на туризма

„Сред нашите основни цели е да насърчаваме растежа на младите хора в отрасъла, защото от тях до голяма степен зависят качеството на туристическите услуги и имиджът на страната ни. Искаме да задържим младите хора в България – тук те да получават достатъчно добро образование и перспективи за успешно развитие и реализация."

Това заяви заместник-министърът на Министерството на туризма Ирена Георгиева по време на своеобразен открит урок пред студенти от катедра "Икономика на туризма" към Университета за национално и световно стопанство. 

Студентите първи курс от специалност „Туризъм“ се запознаха с функциите и структурата на институцията, представена от заместник-министър Георгиева.

Тя поздрави студентите и техните преподаватели за качественото образование, усилията и стремежа към високо ниво на обучение, което се предлага в университета им. Бъдещите експерти в сферата на туризма се запознаха с визията и мисията на министерството. 

Чрез интерактивна презентация студентите научиха повече за работата на експертите в институцията, които се занимават с маркетинга на дестинацията, с предизвикателствата и перспективите на бранд България. Те успешно се справиха с онлайн предизвикателството да опишат в три думи какво за тях е дестинация България. 

На събитието присъстваха представители на ръководството на Министерството на туризма и експерти, които са част от движещата сила в институцията.

В края на срещата бъдещите млади професионалисти получиха възможността да седнат на горещия стол в кабинета на министъра на туризма.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *