ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Десет тома с доказателства срещу задържаните у нас атентатори от Истанбул

атентат

Днес прокуратурата представи десет тома нови доказателства срещу задържаните у нас за атентата в Истанбул. Папките бяха внесени в Апелативния съд – София преди заседанието за мерките за неотклонение на четиримата мъже, заподозрени като съпричастни с инцидента. 

Заради доказателствата заседанието беше отложено за следващата седмица, за да могат всички да се запознаят с тях.

Миналата събота Софийският градски съд остави в ареста задържаните, въпреки твърдението, че няма никакви доказателства за съпричастността на сириеца Амран Абдулрами, Петър Топал, който е с двойно гражданство – българско и молдовско, както и гражданите на Молдова Иван Калак и Леонид Аксакал към атентата. 

Единствената улика за това е мобилен телефон, чрез който Абдулрами е осъществил връзка с предполагаем участник в атентата. Както е известно, петима бяха задържани при строго секретна операция у нас. Според прокуратурата има данни, че арестуваните са оказали помощ за извършването на атентата в Турция. Те са обвинени по две престъпления – едното е участие в организирана престъпна група за каналджийство на лица и трафик на хора, а другото – подпомагане в определен момент на терористични действия, обяви наблюдаващият прокурор Ангел Кънев. Чужденците са пристигнали у нас незаконно.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст