ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Десетки пияни и дрогирани по пътищата, напук на спецоперацията

пътна полиция

Специализираната полицейска операция срещу пияни, дрогирани и неправоспособни шофьори на пътя днес отчете 10 288 проверени моторни превозни средства. Извършен е контрол на 13 039 водачи и пътници, съставени са 2605 фиша и 664 акта за установени административни нарушения, сочат данните от изминалия ден.

Резултатите от акцията показват, че на българите не им пука особено от затягането на мерките и си карат както си знаят. Установени са общо 30 водачи, които са се качили зад волана след употреба на алкохол. 14 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 16 – с над 1,2 на 1000, а двама, спрян за проверка, са отказали да бъдат тествани. 

Привърженици на дрогата също са били засечени – под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 6 души, а двама, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

По метода „линеен контрол“ – каквото и да означава това- са проверени 2726 МПС и 3150 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 651 фиша и 157 АУАН. Установени са четирима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и шестима – с над 1,2 на 1000. Двама са засечени да управляват под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст