Гюров: Гледат ли се промените в ИК, няма да реализираме мандат

Андрей Гюров

"Продължаваме Промяната" няма да реализира мандата, ако промените в Изборния кодекс не бъдат изтеглени или отхвърлени в пленарната зала. Това каза в интервю за Нова телевизия председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров. Той добави, че все още народните представители имат време, но заяви, че те няма как да зачеркнат свободния избор на хората.

Според него в последните два месеца първата политическа сила е показала абсолютна политическа импотентност да създаде нещо градивно. Също така каза, че от ПП били тук, защото имали план за хората и техните проблеми. "Даваме конкретни предложения как да се излезе от кризата", добави Гюров.

Председателят на парламентарната група на ПП заяви, че това правителство щяло да бъде "много рисково". И изрази мнение, че от него ще има смисъл само ако то се занимава с наистина важни теми, като очевидно намекна, че явно тази с хартиената бюлетина не е значим въпрос за обсъждане и разглеждане в НС.

"Българските граждани и представителите в парламента трябва да решат какво бъдеще искаме. Такова, в което Никола Минчев е заменен от Вежди Рашидов, или такова, в което България ще стане пълноправен член на ЕС”, заключи Гюров.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст