ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От ГЕРБ искат оставката на вътрешния министър заради арест на кмет

Иван Демерджиев

Заради полицейската акция срещу кмета на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив Георги Мараджиев от ГЕРБ поискаха оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев. Това стана ясно от брифинг в парламент, който дадоха от парламентарната група на ГЕРБ-СДС в присъствието на цялата парламентарна група. Председателят Десислава Атанасова оспори начина на задържането на кмета на Стамболийски и я нарече "полицейска репресия".

Тя попита какво е наложило отново да се нахлува по безобразен начин във фабриката на семейството на Георги Мараджиев, с "множество представители на полицията с качулки". Също така добави, че ако е имало някакви данни за извършени от него престъпления, е трябвало той да бъде поканен на разпит или призован в съда. "За нас това е поредна демонстрация на полицейщина, а да не говорим за провалите на МВР, за загиналите полицаи, за мигрантската криза и нейното неовладяване" , добави още Атанасова.

От своя страна Тома Биков заяви, че целта на тази акция била довечера в новините това да бъде първата информация, която хората да получат, а не "да бъде поредният провал на Иван Демерджиев като министър на вътрешните работи".

"И ако на г-н Демерджиев му е останала малко достойнство и малко мисъл за Министерството на вътрешните работи, още днес трябва да подаде своята оставка и да ни освободи от своята некомпетентност. Това е изключително важно за министерството в тази ситуация", добави още Демерджиев.

От ГЕРБ ще поискат изслушване на вътрешния министър в парламента по случая Мараджиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст