ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Министър Пулев представя Плана за възстановяване в Ямбол

Александър Пулев

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще гостува в Ямбол и ще даде брифинг заедно с областния управител Георги Чалъков в 13:00 часа. Той ще представи възможностите за кандидатстване по Плана за възстановяване и устойчивост и структурните фондове на Европейския съюз.

Мобилната приемна на министъра е част от обиколката му в страната за популяризиране на възможностите за бизнеса по Плана за възстановяване и устойчивост и новата Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027 година.

На приемната ще присъства още Илияна Илиева, главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерството на иновациите и растежа.

Напомняме, че Министерството на иновациите и растежа вече е отворило две процедури по Плана за възстановяване. Първата е „Технологична модернизация“, която приключи с над 2500 подадени проектни предложения за над 1 млрд. лева. По втората за „ИКТ решения и киберсигурност“ с бюджет 30.6 млн. лв. се кандидатства в момента, като подадените досега проектни предложения са близо 4000.

До края на годината по линия на Министерството на иновациите и растежа от Плана за възстановяване и устойчивост ще се отворят още две процедури – за „ВЕИ и батерии за локално съхранение на енергия“ на стойност 200 млн. лв. и за развойни дейности и интелектуална собственост за близо 120 млн. лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст