ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

10 млн. лв. ще инвестира в ИТ трансформация столичната аерогара

Летище София Терминал - 2 сграда

Главната информационна система на летище София ще бъде изцяло сменена в следващите месеци. Глобални ИТ компании, включително български, могат да заявят интерес до 2 декември и да подадат оферти до 23 декември.

Системата за управление на летищните операции – AOMS, е гръбнакът на дигиталните процеси на летището, уточняват от аеропорта. Тя обхваща дейностите от регистрация за полет, управление на полетните изходи, салоните за гости, самолетните стоянки, полетната информация и много други операции на територията на аеропорта, свързани с обслужване на пътници, самолети и багаж. Новата система ще позволи значително по-ефективно управление на ресурсите и ще замести голямо количество остарели ръчни процеси, които се изпълняват в момента.

Това е поредната голяма ИТ система, за която летището обявява международен търг като част от плана си за дигитална трансформация на стойност над 10 млн. лева. Дигитализацията на процесите, внедряване на нови системи, нов сайт и мобилно приложение са част от 5 звездната стратегия на летището с фокус към по-добро пътническо преживяване и по-добра ефективност.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст