ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Парламентът ще бъде “украсен” с протестни гирлянди

кнсб

На 30 ноември Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) организира поредна протестна акция пред сградата на Народното събрание.

Няколко седмици след като на 11 ноември бе проведена демонстрация пред парламента и протестно автошествие по основните булеварди на София, конфедерацията ще изрази отново несъгласието си с липсата на нов бюджет за 2023 година. 

В утрешния ден КНСБ ще подари на депутатите протестна синдикална елха. На нея вместо коледни играчки ще бъдат поставени исканията на синдикатите. Пространството около служебния вход на парламента също ще бъде "украсено" с протестни синдикални гирлянди.

КНСБ настоява Народното събрание да поиска от служебното правителство да внесе проект на закон за държавния бюджет за следващата година с предвидена в него адекватна политика по доходите. Сред исканията на конфедерацията са ръст на минималната заплата на 850 лв. и въвеждане на необлагаем минимум, равен на минималната работна заплата. Също така синдикатите искат увеличение с поне 13% на всички заплати в обществения сектор и с минимум 20 на сто за агенциите, работещи на терен.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст