ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Unicredit Bank продава 40% дял от руската банка на алианса Renault-Nissan

UniCredit

Надзорният съвет на Unicredit Bank одобри сделка за продажбата на 40% от Barn B.V., която е собственик на RN Bank от алианса Renault-Nissan.

„Одобрява сделката за продажба на 40% дял от уставния капитал на Barn B.V., собственост на "Уникредит Банк" АД чрез сключване на договор за покупко-продажба“, се казва в съобщението до медиите.

По-рано Unicredit Bank, собственост на италианската група Unicredit, обяви, че възнамерява да продаде своя дял от 40% в Barn B.V., която е собственик на RN Bank.

На 29 ноември руският президент Владимир Путин подписа указ, според който "Автоваз" получи разрешение да закупи 100% от акциите на руската банка на алианса Renault-Nissan – RN Bank.

RN Bank предоставя заеми на физически лица за закупуване на автомобили, финансира дилъри на марките на алианса Renault-Nissan, а също така предоставя свързани финансови услуги на клиенти. Към края на миналата година банката заема 56-то място по размер на активите сред руските банки.

В средата на март главният изпълнителен директор на Unicredit Андреа Орсел заяви, че кредиторът обмисля прекратяване на операции в Русия поради повишени рискове.

"Уникредит" е една от водещите европейски търговски банки. Кредитната институция работи в Русия от 1989 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст