ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В Украйна ликуват, че икономиката на Русия ще бъде унищожена

Андрий Ермак

След предстоящото въвеждане на таван за цените на руски барел петрол от 60 долара, икономиката на Русия ще бъде унищожена. Това коментира началникът на президентската канцелария на Украйна Андрий Ермак по повод вчерашното договаряне на държавите от Г-7 и Австралия.

"Ще постигнем нашата цел и икономиката на Русия ще бъде унищожена. Кремъл ще си плати и ще понесе отговорност за всички престъпления", написа в "Телеграм" Ермак. 

В коментара си Ермак уточнява, че таванът трябвало да бъде свален до 30 долара, за да може руската икономика да бъде по-бързо унищожена.

Припомняме, че вчера държавите от Г-7 и Австралия се договориха да приемат ценови таван от 60 долара на барел за руски петрол, малко след като по-рано същия ден Европейският съюз постигна единодушно споразумение за същата цена.

Американският министър на финансите Джанет Йелън коментира решението на Г-7 и Австралия с думите, че с него ще се постигне целта – ограничаване на основния източник на приходи на Путин за войната му в Украйна и запазване на стабилността на световните енергийни доставки.

Междувременно руското посолство в САЩ коментира, че установените от Вашингтон и техните партньори тавани на цената на руския нефт на практика означават прекратяване на базовите принципи на функциониране на свободните пазари, което води до по-голяма несигурност и до по-високи цени за потребителите.

Независимо от заиграването с тези опасни и нелегитимни инструменти, от дипломатическото представителство на Москва са убедени, че руският нефт ще продължи да бъде търсен.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви, че Русия няма да приеме решението за тавана на цените на руски петрол, който беше одобрен от ЕС, Г-7 и Австралия, предаде Ройтерс.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст