ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Гълъб Донев подготвя реакцията ни за Шенген

Министерски съвет Гълъб Донев

В понеделник, 5 декември, служебният министър-председател Гълъб Донев ще проведе среща в Министерския съвет с с трима свои министри. Това са вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, министърът на външните работи Николай Милков и министърът на правосъдието Крум Зарков

По време на срещата ще бъде направен преглед на действията на служебното правителство за отстояване на готовността на България за присъединяване към Шенгенското пространство, уточняват от пресцентъра на Министерския съвет.

Решението на Нидерландия да блокира възможността на България да стане член на Шенген, предизвика редица гневни реакции и сред политическия елит, и сред министрите – Демерджиев и Зарков, и у президента Румен Радев и у вицепрезидента Илияна Йотова.

Само след няколко дни – на 8 декември – Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни работи ще гласува с две отделни решения за разширяването на Шенген. Предвижда се министрите да гласуват за приемането на България и Румъния в едно решение и за Хърватия – с второ решение. За одобряване на решението се изисква единодушие.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст