ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ЕК: Нямаме данни българската граница да се минава срещу 50 евро

Изобщо нямаме информация, че българската граница може да се премине "срещу 50 евро" подкуп. Това заяви днес еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон по повод твърдения на нидерландския премиер Марк Рюте, че българската граница може да се премине по този начин.

България, Румъния и Хърватия преминаха задълбочена проверка, която показа, че изпълняват всички изисквания за присъединяване към Шенген, каза още Йохансон.

Допълнителните проверки, поискани от някои държави, показаха, че България и Румъния са повишили още повече защитата на външните граници, добави тя.

Съветът на ЕС разполага за предстоящото заседание в четвъртък с всички доклади, които показват, че България, Румъния и Хърватия изцяло изпълняват всички изисквания, посочи Йохансон. Тя изрази очакване гласуването на европейските министри на 8 декември да доведе до положителен за трите страни резултат.

Онези, които се съмняват в оценката на комисията, трябва да знаят, че разширяването на Шенген ще доведе до повече и по-добър контрол на границите, заяви зам.-председателят на ЕК Маргаритис Схинас. Мит е и е нечестно да се твърди, че разширяването на Шенген ще доведе до по-малко контрол, добави той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст