ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Шолц се опитва да разбере Путин чрез книги за него и есета на президента

Германският канцлер Олаф Шолц изучава характера на руския президент Владимир Путин, като чете книги за него и негови собствени статии. Това пише германското списание Der Spiegel.

Материалът на списанието е посветен на това колко чете Шолц, как книгите формират неговия светоглед и политиката му.

В материала се споменават книгите на французина Мишел Елчанинов „В главата на Путин“, книгата „Мрежата на Путин“ на британката Катрин Белтън, както и есе на самия руски президент от юли 2021 г., в което, както отбелязва списанието се казва, че "Украйна и Русия са ​​едно цяло."

Освен това, според списанието, Шолц се е срещнал с българския политолог и "експерт" на руския президент Иван Кръстев и дори се е консултирал с бившия германски канцлер Ангела Меркел.

„Канцлерът се опитва да разбере кого слуша Путин, какво влияе на лидера на Кремъл, каква доктрина стои зад неговата агресивна политика“, пише Spiegel.

Според списанието, когато германският канцлер говори за политиката на Путин и неговото „неприемливо желание да раздели света на зони на геополитическо влияние“, той често има предвид философа Елчанинов.

По-рано беше съобщено, че Олаф Шолц по време на телефонен разговор с Владимир Путин го е призовал възможно най-скоро да намери дипломатическо решение на конфликта в Украйна.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст