ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Уволниха шефа на агенцията по храните

Със заповед на служебния премиер Гълъб Донев от длъжността изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е освободен Христо Вълчанов. Поста заема досегашният заместник-изпълнителен директор на Агенцията Иван Шиков. Промяната е по предложение на министъра на земеделието Явор Гечев.

Само няколко часа по-рано от "Продължаваме промяната" внесоха сигнал в ДАНС за лошо управление на агенцията, а от "Активни потребители" разкриха, че близo в eднa чeтвъpт oт pибнитe xpaни, предлагани на пазара у нас, имa пoвишeнo cъдъpжaниe нa xиcтaмин. 

"Днес от "Продължаваме промяната" подаваме сигнал в ДАНС срещу Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)", каза във видеообръщение, публикувано във Фейсбук страницата на ПП, съпредседателят на партията Кирил Петков. "Както знаем, "златната лаборатория" на задкулисието, която години наред прекарваше отровни плодове и зеленчуци в Европейския съюз, обжалва своите дела да бъде изкарана оттам и по някаква случайност служител на БАБХ решава, че няма да плати своите такси и по този начин опропастява на трета инстанция това дело", заяви Петков. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст