ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Вежди Рашидов заяви, че не е оптимист за съставянето на кабинет

Не съм оптимист за връчения мандат, защото в момента между отделните партии има напрежение. Това заяви пред журналисти председателят на Народното събрание и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов. "Това, което е важно да се види, е, че в България има капацитет на хора – способни, образовани и талантливи, които могат да правят правителство. И, ако това се случи, не е лишено от възможността България да се управлява. А дали това ще стане при тази конфронтация, не ме прави много оптимист", добави той. По думите му това, че ГЕРБ-СДС са издигнали неврохирурга проф. Николай Габровски за премиер е знак, че България има висок капацитет. "След толкова политически препирни и дърпания това е един хубав знак, че има къде да бръкнеш, за да извадиш човек достоен, човек можещ. Знаете, Габровски е изключителен български лекар", каза Рашидов. Според него кандидатурата на ГЕРБ е хубаво послание – да се каже, че има възможност да се подкрепят хора, които не са политици.

Може да се направи експертно правителство, счита Рашидов. "По-важно е някой да мисли за държавата и държавата да може да върви напред. Защото всичко останало е да се дърлим и да си показваме кирливите ризи, а на българското общество това е най-малко необходимо", добави той.

Рашидов отличи българския кларинетист Иво Папазов – Ибряма с почетния знак на Народното събрание по повод 70-годишнината на музиканта. "Ибрямът е голяма личност. Рядко се раждат големите таланти", каза председателят на Народното събрание.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст