ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

За успешно стимулиране на доверие на клиентите „Банкер на годината” получи Диана Митева от “Банка ДСК”

За поддържане и успешно стимулиране на високото доверие на клиентите, за „Банкер на годината” бе обявен изпълнителният директор и ръководител на направление „Банкиране на дребно“ и член на управителния съвет на "Банка ДСК" Диана Митева. Наградата й бе връчена от вицепремиера по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

Той започна изказването си с думите: "Уважаеми организатори, дами и господа, ваши превъзходителства, уважаеми представители на медиите, за мен е чест да бъда тук днес – на 29-ите награди „Банкер на годината“. Това е нещо, което се е превърнало в институция – институцията носи сила, носи и отговорности. И това, което виждам през последната една година при чудесното ни сътрудничество, съм сигурен, че тези отговорности ще продължат и виждам в лицето на Илия човек, който може да носи тази тежест на плещите си. Уверен съм, че това ще продължи и занапред именно за да се продължат тези традиции, които помагат на българския банков сектор, на българския финансов сектор да стои по-добре, с по-добра комуникация и за да разбират всички български граждани какво прави банковият сектор.

Позволете ми да направя и малко равносметка на последните две години.

В началото на тази година се намирахме в една среда, в която гледахме с надежда световната икономика, геополитическата обстановка – особено с оглед на отиващата си – така се надявахме тогава – пандемия.  За съжаление геополитическата обстановка се смени рязко, което доведе и до изключителна несигурност в световната икономика, а и у нас. Какво видяхме  обаче преди две години – по време на пандемията? По време на пандемията, когато световната и европейската икономика страдаше от един огромен шок, банковият и финансов сектор бяха там, за да изпълнят своята роля – именно – да абсорбират шоковете и да позволят на бизнеса и на предприятията, на домакинствата – да ги преодолеят по-добре и по-ефективно, а не да бъдат двигатели на допълнителни шокове, както може би се случи преди десетина години по време на предишната финансова световна криза. Видяхме в тази ситуация важната роля на банковия и финансов сектор именно като един защитен инструмент на нашето общество. И банковият и финансов сектор може и е защитен инструмент и механизъм за нашите общества, защото е стабилен – стои на мястото си и спазва всички важни регулации и покрива всички критерии да носи стабилност в една изключително несигурна световна среда. Аз съм уверен, че банковият и финансов сектор в България ще продължи да го прави и това ще бъде подпомогнато от важните процеси, които се движат в страната ни – процеси, които предстоят да се движат напред – включително – влизането на страната ни в еврозоната, както и влизането на страната ни в ОИСР. Тези процеси се движат благодарение на всички вас – благодарение на отговорните ви усилия и благодарение на отговорната ви работа – и за мен е част да наградя един от най- отговорните и усърдни хора – един от най-ефективните  мениджъри в България в банковия сектор – г-жа Диана Митева."      

Диана Митева благодари за наградата и на екипа на вестник „БАНКЕРЪ“: "Развълнувах се, но това, с което искам да продължа – изтъкна тя – е, че наистина на мен много ми липсва Бистра Георгиева. Но съм сигурна, че тази независима журналистика, която тя успя 29 години вече да прокара, ще продължи. Желая ви успех, в който не се съмнявам. Тази вечер всичко се върти около цифрата 30 – аз догодина правя 30 години в банковата система в България и искам да благодаря за тази награда – както на екипа на в. „БАНКЕРЪ“, така и на огромния екип на банка ДСК. Благодаря за доверието им към нашата банка. Приятна вечер и честит празник, колеги."

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст