Изключиха от БСП кмета на район “Изгрев”

Кметът на столичния район "Изгрев" д-р Делян Георгиев е бил изключен от БСП. Решението в взето от Районния съвет на партията. Това съобщи кметът във Фейсбук. "Вчера БСП "Изгрев" реши, че съм най-лошият кмет, който някога са подкрепяли, и изразяват искрено съжаление за това. Партията "сваля политическо доверие" от мен и ме изключва от състава си поради неизпълнение на решенията ѝ, водене на "независима политика на всички нива", недопускане на партийни, номенклатурни кадри на ръководни позиции в общинската администрация и несъобразяване с общите насоки и политики", написа Георгиев, който е единственият районен кмет на левицата.

Той изрежда още причини за неговото отстраняване: "В дискусиите се изтъква и че много хора с "дясна политическа ориентация" заемат ръководни позиции в общината и реално “БСП не управлява. Моята категорична позиция срещу промените в Изборния кодекс и връщането на хартиените бюлетини също изигра голяма роля във вчерашните събития."

"От нищо не се срамувам и за нищо не съжалявам. Винаги съм отстоявал мнението си, когато съм убеден в неговата правота. И да, в район "Изгрев" управляват хората на “Изток”, "Изгрев" и "Дианабад", не партийни централи и номенклатурни безполезници. Политиката, която водя от самото начало на мандата, е свободна, независима, професионална и насочена единствено към добруването на жителите на нашия район. Аз не съм "професионален политик" а един от онези, които наричаме "Изгрев" наш дом. Затова оценки за работата си приемам само от вас – моите съкварталци. Другото е вятър…", завърша публикацията си Георгиев. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *