На гол тумбак – Шенген пищови

Служебното правителство има готовност за ответни мерки, ако Нидерландия и Австрия наложат вето на България за Шенген, обяви служебният премиер Гълъб Донев. Е, ако в оставащите дни надделеел "разумът", можело да не извадим пищовите от кобурите. С които да простреляме ръководния пост на лалетата във "Фронтекс", след което да изпразваме пълнителите срещу всяко негово предложение в Евросъюза. Последният шанс на Амстердам да избегне тежката ръка на София бил да приеме предложено от нея "компромисно решение", за чието съдържание кабинетът мълчи. 

Ганьовски заплахи, гарнирани с компромис, с който провала да бъде представен утре за успех – безценно! Което премиерът Рюте контрира с лаконичното: "На този етап отговорът за България не е "не", а е "все още не". Догодина можело да бъдат направени стъпки напред след нова оценка на механизмите за сътрудничество и проверка, и за верификация в Шенген. 

Абе, наясно ли са тези, че ги чака кървав световен четвъртфинал срещу наште Меси и Ди Мария?! Та ние играем по схемата: "Абе, аз обичам се пра'им на луд, ама вие, г-н премиер, май се праи'те много успешно. Не, бе, викам, брат, прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен!" При това положение дайте да ви видим доказателствата, че пропускът през границата струва 50 евро.

Та ние от години сме "технически" готови, а те ни пързалят с двойни стандарти. Сакън, след толкова евроатлантически теманета да ни сочат за корупционно тресавище с неизменната констатация, че законността ни е само на приказки. И че след като сме обявили мониторинга за свален, оставаме под наблюдение, при това под лупа. Която пък изобщо не е нужна за очевадната същност на "правосъдието" ни като организирана престъпна дейност.

Да мразиш онзи, който ти казва истината в очите, след като си го "оправял с 200", е завършен примитивизъм. Който всевъзможни ибрикчии припознават като "експертиза", за да подмиват вонята на властта. Те, Нидерландия и Австрия си измисляли свои критерии, за да решават вътрешни проблеми, включително защото им писнало да бъдат нетни вносители в еврофондовете, вместо да усвояват на плюс като нас.  

Та, Рюте наистина дразни, макар и балансирано. С това, че оставя надежда за прием в Шенген догодина. Догодина, ама надали след 45 години комунизъм и 33 години посткомунизъм, обърнали държавността в криминален мутро вертеп. Пардон – в демокрация от типа: Глас народен – глас в пустинята". 

А пък това да ни делят от Румъния в евро чакалните е направо възмутително. Ама за 20 години румънската Антикорупционна агенция пратила на съд 15 000 души за корупция, включително двама премиери, десетки министри и депутати, стотици партийни водачи и креатури, ощетили държавата с повече от 5 млрд. евро. Като имат корумпета, да си ги съдят – ние такива нямаме, какви присъди чакате?!

При нас сигналите на гражданите и докладите на службите за корумпирани до мозъка на костите магистрати и управници са за вътрешно ползване – има си за всичко чекмеджета. Няма престъпление, което да не може да бъде препрано от прокуратурата и съда, за тях мръсната вода е животворна в слугинажа на бандитите. А пък опре ли до това да бранят своята "независимост", запяват в хор арията "Дръжте крадеца!" от оперетата "Царете на гьонсуратлъка".  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST