Протестиращи блокираха Митрофанова в руската църква

Протестиращи блокираха в руската църка в София посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова. Граждани скандират "Убийци" и "Тук не е Москва" пред храма "Св. Николай Чудотворец" в знак на протест срещу посещението на Волоколамския митрополит Антоний, който пое функциите на външен министър на Московска патриаршия след отстраняването на митр. Иларион (Алфеев), и в момента участва в църковната служба. По покана на архимандрит Вассиан, представител на руския патриарх у нас, в отслужването на архиерейската литургия участват oще Ловчанският митрополит Гавриил и Мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Светия синод на Българската православна църква. На службата присъства и лидерът на АБВ Румен Петков. 

"Протестираме, защото това е върховна наглост по време на война от тези, които окупират, тук –  на територията на Европейския съюз и на страна от НАТО, да служат служба за победа на Русия, това е просто нонсенс", посочи Георги Иванов. Българи и украинци са издигнали плакати, на които пише: STOP PUTIN, STOP WAR. А "Демократична България" разпространи декларация по повод визитата на Волоколамския митрополит Антоний в България.   

От подворието на Руската православна църква у нас съобщават, че представителите на Московския патриарх идват у нас, за да служат в храма "Св. Николай" за Никулден.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST