Според Нинова, Петков и Василев били “План на президента”

Лидерът на БСП Корнелия Нинова разви теорията, че съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев не били "плод на доверие", а "внимателно обмислен план" на държавния глава.

"Президентът Радев се оплака, че се излъгал и повярвал на Кирил и Асен. Познавам Радев. Той не е от доверчивите. Петков и Василев не са плод на доверие, а внимателно премислен план. Просто този  план се провали и президентът бърза да се спаси от последиците. Радев създаде "Продължаваме промяната" с три задачи – да бъдат новото, което да оглави протестите и на тяхната вълна да свали ГЕРБ, да разбият БСП като алтернатива на ГЕРБ и да ги инсталира в правителство и чрез тях да управлява страната, защото президентската институция му е тясна и не му дава реална власт", написа Нинова във Фейсбук.

https://www.facebook.com/NinovaKorneliya/posts/709324947217944

"Планът успя в първите две точки и се провали в третата, когато Кирил и Асен отказаха да му козируват и изпълняват. Тогава Радев свали правителството. Изказването му за шарлатаните, които го подвели, е много трогателно за наивници. И е много важно самопризнание, че президентът се занимава с партийно инженерство. А това вече повдига други много важни конституционни въпроси", коментира председателят на БСП.

През последните дни отново конфликтът между ПП и държавния глава напомни за себе си. В неделя съпредседателят на партията Асен Василев заяви, че има тясно взаимодействие между служебното правителство и ГЕРБ. А преди ден Радев задочно му отговори пред журналисти в Молдова. 

"Разбира се, че не се срещам редовно с Бойко Борисов. Това не е първата лъжа на г-н Василев. Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора. И сега плащам цената. Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. За съжаление, българите получиха лъжа. Както надживяхме автократичния модел, така ще надживеем и тази шарлатания", каза президентът. 

Радев посочи и че все още не е преценил дали ще наложи вето върху промените на Изборния кодекс, с които машините бяха обезсмислени и бяха върнати хартиените бюлетини в големите секции. Явно, за да налива масло в огъня, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък изневиделица реши да обещае, че ако държавният глава върне изборните промени, ще помоли депутатите от ГЕРБ-СДС да подкрепят ветото му.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *