Според Радостин Василев президентът “играе своя игра”

"Категорично има координирани действия между президента Радев и ГЕРБ". Това заяви в интервю за Нова телевизия депутатът и бивш спортен министър от "Продължаваме промяната" Радостин Василев.

Той смята, че думите на държавния глава към партията на Кирил Петков и Асен Василев не отиват на позицията на Румен Радев. "Симбиозата между Радев и Борисов е толкова силна, че няма нужда да се срещат", твърди още Василев.

Припомняме изказването на държавния глава по адрес на ПП: "Разбира се, че не се срещам редовно с Бойко Борисов. Това не е първата лъжа на г-н Василев (Асен Василев – бел.ред.). Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора, и сега плащам цената. Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. За съжаление, българите получиха лъжа. Както надживяхме автократичния модел, така ще надживеем и тази шарлатания"

Това коментира президентът Румен Радев пред български журналисти в Албания, където бе на официално посещение вчера (5 декември).  Поводът за обвинението, което отправи към "Продължаваме промяната", беше коментарът на нейния съпредседател Асен Василев, че има тясно взаимодействие между служебното правителство и ГЕРБ. 

"Има доста срещи между президента Румен Радев и Бойко Борисов през последните няколко месеца". Това каза в неделя (4 ноември) пред Нова телевизия Асен Василев от "Продължаваме промяната".

Радостин Василев от своя страна обяви следното: "Аз мога лично за сектор спорт да ви кажа. Там има абсолютно координирани действия по възстановяване на всички корумпирани служители, които съм освободил и от Българския спортен тотализатор, и от Националната спортна база, и от Министерството. Тече систематично и целенасочено унищожаване на всичко, което бях направил."

По думите му подобни действия се наблюдават в тол системата, в Министерството на земеделието, в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Според Василев "президентът играе своя игра".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *