ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кристалина Георгиева е сред 100-те най-влиятелни жени на “Форбс”

Управляващият директор на Международният валутен фонд Кристалина Георгиева попада за поредна година сред 100-те най-влиятелни жени в света на списание "Форбс". "За мен е чест да бъда включена в тазгодишния списък на "Форбс" на 100-те най-влиятелни жени", написа Георгиева. Заедно с това тя подчерта, че е "вдъхновена да бъда сред толкова много прекрасни и силни жени".

Като че ли най-логично, начело на класацията на най-влиятелните дами в света тази година е председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя е отличена заради лидерството й по време на войната в Украйна, както и през пандемията от коронавирус. Никой друг в списъка не формира политика от името на 450 милиона души, колкото живеят на Стария контитент, отбелязват авторите на класацията.

На второ място сред 100-те най-влиятелни жени за 2022 г. е друга дама от Европа – председателката на Европейската централна банка Кристин Лагард.

Третото място е за американския вицепрезидент Камала Харис.

Сред десетте най-влиятелни дами в света тази година са още Мелинда Гейтс, бившата жена на съоснователя на "Майкрософт" Бил Гейтс, Джорджа Мелони, първата жена премиер на Италия, и изпълнителният директор на "Дженерал Моторс" Мари Бара.

В списъка тази година е и младата кюрдка Джина Махса Амини, която беше убита заради отказа си да носи хиджаб през септември, което доведе до масови размирици в Иран.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст