Николай Шушков е назначен за заместник регионален министър

Със заповед на служебния премиер Гълъб Донев за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е назначен Николай Шушков. До този момент Шушков е бил областен управител на Благоевград, като с решение на правителството той е освободен от тази длъжност. Шушков два пъти е бил заместник-кмет на община Благоевград, а преди това е бил дългогодишен служител в Агенция "Митници". Работил е в областта на международния транспорт и логистика. Бил е ръководител на Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – "ТПА София". Висшето си образование е завършил в Полтавския университет по икономика и търговия в Украйна.

В края на миналата седмица със заповед на министър-председателя от длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е освободен Захари Христов. Той напуска поста по собствено желание. Христов бе назначен в регионалното министерство при управлението на първото служебно правителство на Стефан Янев.

С решение на Министерският съвет за областен управител на област Благоевград е назначен Стоян Христов. До този момент Христов е бил главен секретар на областната администрация Благоевград. В периода 2021 г. – 2022 г. е бил заместник областен управител на същата област. Христов е бил директор на Дирекция "Административно-правно и информационно обслужване" на община Гоце Делчев. Преди това близо седем години е бил служител в общинската администрация на Благоевград. Юридическото си образование е получил в СУ "Св. Климент Охридски".

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *