Решението на ДБ и БСП за разговори с проф. Габровски отваря пътя към кабинет

Решението на ДБ и БСП да се срещнат с номирания за премиер проф.Николай Габровски отваря път към кабинет с някой от следващите мандати. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг в партийната централа.

"Това отваря път за разговори при евентуален втори или трети мандат. Сиреч – почва да се връща – чрез този наш ход на човек, който никога не е бил част от ГЕРБ, за да може да проведе тия преговори", каза Борисов.

Отказът на "Продължаваме промяната" да приемат поканата за среща Борисов коментира така:

"Ако така разсъждават, няма да мине и една седмица още – и по същия начин ще им бъде отговорено и на тях – и ще видим кой е в по-голяма изолация. На тях кой ще им каже "да" тогава? Затова ние сложихме човек, който може да обедини и да договори – с тях включително – експерти. Иначе се отива на избори – то е ясно".
 
На проф. Габровски е дадена пълна свобода да преговаря за подкрепа и да взема решения кого да покани в екипа си.

"Професор Габровски има всички права да си търси хора, да си търси експерти, да си организира срещи с партиите. Щото ние сме обещали, че в рамките на първия мандат ще направим експертно, програмно или както искате го наречете правителство", обясни лидерът на ГЕРБ.

Борисов се възмути и от решението на Енергийната комисия да не подкрепи проекта, внесен от Делян Добрев, за компенсиране на разходите на потребителите на моторни горива.

"Днес следобед наблюдавах нова коалиция – "Лукойл". В Комисията по енергетика коалицията „Лукойл” – партията на Промяната, БСП, „Възраждане” и „Български възход”, не подкрепиха да връщаме един лев на българските потребители от обикновената нафта и бензина A95. Четирите проруски партии продължават да искат да изтичат 4 млрд. долара през "Газпром" и неговите дъщерни фирми за войната в Украйна и тази агресия. Благодаря на „ДА, България“ и ДПС. За пореден път евроатлантическите партии се откроиха, от една страна ГЕРБ- СДС, "ДА , България" и ДПС, от друга страна партиите на "Лукойл," вече една година милиарди изтичат от България в посока на тези компании", коментира той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *