Без ограничения за броя на нашите студенти, заминаващи на бригада в САЩ

През следващата година няма да има ограничения на броя на българските студенти, които могат да се явят на интервю за J1 виза и да заминат на бригада в Съединените щати  по програмата "Работи и пътувай", съобщиха  от Асоциацията на агенциите за международен културен обмен със САЩ след среща в американското посолство у нас, проведена тази седмица. 

По време на COVID пандемията пътуването на български студенти по програма "Work and Travel" беше  затруднено заради строгите изисквания за достъп в САЩ и поради намаления административен капацитет за обработка на документи и провеждане на интервюта с кандидатите. Дефицитът на студенти тогава доведе до покачване на тяхното заплащане, което през тази година на някои места достигна до 15-20 долара  на час.

През 2023 г. обаче ще бъдат проведени толкова интервюта, колкото са и кандидатите.

Те ще започват на 6 февруари и ще продължат до 15 юни. При необходимост ще бъдат включени допълнителни дни от календара, уверили са от посолството на САЩ. В случай че има закъснели кандидати, те ще могат да се явят на интервюта и след 15 юни, но на общо основание заедно с останалите кандидати за визи.

По програмата  "Работи и пътувай" от България всяка година пътуват между 4 500 и 5 500 студенти, припомнят от Асоциацията на агенциите за международен културен обмен със САЩ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *