ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кандидат-премиерът на ГЕРБ започва срещи с парламентарните групи

Кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС чл.-кор. проф. Николай Габровски започва срещи с представители на всички парламентарни групи в 48-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. По време на разговорите той ще представи визията си за съставяне на правителство с първия мандат и ще потърси подкрепа за такъв.

За днес са планирани три срещи – с парламентарната група на „Демократична България“ от 10:30 часа в зала „Изток“ на Народното събрание, с парламентарната група (ПГ) на „БСП за България“ е насрочена среща за 11:30 часа отново в зала „Изток“, а от 17:30 часа е обявена среща с ПГ на „Български възход“ в зала „Запад“.

За петък, 9 декември, са обявени другите три срещи – с „Продължаваме Промяната“ – от 9:00 часа, в зала „Изток“, с представители на „Движение за права и свободи“ – oт 10:30 ч., зала „Изток“, и с ПГ на "Възраждане" –  от 11:30, в зала „Изток“.

Проф. Николай Габровски получи папката с първия проучвателен мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев на 5 декември. Ще разчитаме най-вече на професионализъм, на хора, отдалечени от партийните структури, които са известни със своята експертиза в различните области, обясни пред журналисти визията си за управление номинираният за премиер от ГЕРБ-СДС.

Той изрази надежда, че изборът за него като личност, която е консенсусна, професионална, еднакво отдалечена от всички партии, имаща добър диалог с всички партии, ще даде възможност за един нов тон в политиката, защото чисто политическото говорене не води до нищо.

Николай Габровски има всички права да си организира среща с партиите, защото сме обещали през първия мандат да се направи експертно, програмно правителство, заяви на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст