ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Опитите да бъде запазен Гешев все по-очевидно загробват България

Трябва да стегнем службите за сигурност, граничния контрол, правосъдието и всички структури, които трябва да се борят с корупцията. Това коментира пред журналисти в парламента Христо Иванов, председател на парламентарната група на "Демократична България" във връзка с обсъждането и гласуването на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи на две предложения за разширяване на Шенгенското пространство – първото, от които е за приемането на България и Румъния, а второто – за Хърватия.

Иванов коментира очакваното "не" по отношение на по-нататъшния процес на интеграция на България в Европейския съюз. Борбата с корупцията е не само основният залог за Шенген, но и основният залог за Плана за възстановяване и устойчивост, каза той.

"Опитите да бъде запазен Гешев, да се избяга от темата за правосъдната реформа все по-очевидно загробват нашата страна", добави Иванов.

"Няма какво да се сърдим", каза Иванов, след което посочи, че трябва да си свършим работата, да покажем, че България може да прави реформи и може да си реформира правосъдието.

"Политическата класа трябва да разбере – време е да реформираме правосъдието", заяви съпредседателят на "Демократична България".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст