ПП: Видя се кой остави “Лукойл” да не плаща данъци години наред

„Видя се кой остави "Лукойл" години наред да не плаща данъци в България. И кой отдаде на концесия нефтеното пристанището в Росенец на цената на два магазина в мола“. Това се казва в позиция на „Продължаваме Промяната“, изпратена до медиите, във връзка с изказване на лидера на Бойко Борисов от вчера, че в парламента има коалиция „Лукойл“.

Наблюдава се нова коалиция – "Лукойл" ("БСП за България", "Български възход","Продължаваме Промяната" и "Възраждане"), коментира Борисов по повод отхвърленото от енергийната комисия предложение на ГЕРБ-СДС за компенсация за потребителите от един лев за литър дизел или бензин А95. Това са четирите проруски партии, те продължават да искат милиарди долари да изтичат през "Газпром" и неговите дъщерни фирми и през "Лукойл" и неговите дъщерни фирми за войната, която Путин води в Украйна, посочи председателят на ГЕРБ.

От „Продължаваме Промяната“ посочват в позицията си, че първи са внесли проект на решение на проблема с високите цени на горивата. Нашето предложение дава възможност да се възползваме от дерогацията, която кабинетът „Петков“ договори. Тя забранява износа на горива, произведени от руски суров петрол, за да може ценовото предимство на горивата да остава тук в България, за българските потребители, както и събраните допълнителни приходи от данъци и свръхпечалбите да се връщат при потребителите под формата на компенсации, се казва още в позицията на партията.

По-рано днес парламентарната комисия по енергетика не прие законопроект за компенсиране на разходите на потребителите на моторни горива, внесен от Делян Добрев и група народни представители.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *