Силно търсене на домакинските уреди и авточасти на LG

Консолидираните приходи за третото тримесечие на LG Electronics Inc. (LG) скачат до 21.2 трилиона вона. Това означава увеличение от 14.1 процента спрямо същото тримесечие на миналата година и най-високи тримесечни приходи в историята на компанията. Оперативната печалба за третото тримесечие е 746.6 милиарда корейски вона, което е с една четвърт повече на годишна база.

За третото тримесечие компанията регистрира ръст на приходите, водени от увеличените продажби на премиум домакински уреди, включително нови категории уреди и автомобилни части. Въпреки това, като се вземат в предвид еднократните разходи, направени миналата година, оперативната печалба намалява поради слабото търсене, причинено от глобалното икономическо забавяне.

Всички направления показват ръст на паричните постъпления през третото тримесечие.

LG Home Appliance & Air Solution Company отчете приходи от 7.5 трилиона корейски вона, записвайки най-високите приходи за третото тримесечие за бизнес единицата. Оперативната печалба е по-ниска от миналата година поради увеличените маркетингови инвестиции и по-високите логистични разходи.

Компанията LG Home Entertainment записва приходи от 3.7 трилиона вона и оперативна загуба от 55.4 милиарда вона, което отразява по-високи маркетингови инвестиции в отговор на засилената пазарна конкуренция. Стратегията на LG за домашно забавление ще се съсредоточи върху ефективното управление на маркетинговите разходи и насърчаването на премиум телевизионния сегмент, в допълнение към гъвкавото управление на инвентара.

LG Vehicle component Solutions Company постигна ръст на продажбите  до 2.3 трилиона корейски вона, отбелязвайки най-високите тримесечни приходи на бизнес подразделението. Значително по-високите продажби се дължат на проактивното реагиране на по-високото търсене от автомобилните производители с ефективно управление на веригата за доставки. Компанията ще продължи да изгражда силни връзки с глобалните производители на автомобили и ще работи за увеличаване на рентабилността чрез ефективно управление на структурата на разходите.

Компанията LG Business Solutions регистрира приходи за третото тримесечие от 1.4 трилиона вона и оперативна загуба от 14.4 милиарда вона, причинена от по-високите разходи за суровини и увеличените глобални логистични разходи. Приходите са се увеличили до голяма степен благодарение на възстановяването на B2B сегмента. Компанията планира да се насочи агресивно към възстановяващия се B2B сегмент чрез разработване на по-персонализирани решения и разширяване на продуктовото си портфолио за стабилен растеж, съчетано със стабилизиране на доставките на основни компоненти, активно намаляване на разходите и по-ефективно управление на ресурсите.

LG Electronics, Inc. е глобален иноватор в технологиите и потребителската електроника с присъствие в почти всяка страна и международна работна сила от повече от 75 000 души. Четири са компаниите в групата – Home Appliance & Air Solution, Home Entertainment, Vehicle component Solutions и Business Solutions. LG е водещ производител на потребителски и комерсиални продукти, вариращи от телевизори, домакински уреди, въздух решения, монитори, сервизни роботи и автомобилни компоненти.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST