ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Според Христанов от ПП кандидатът за премиер на ГЕРБ е странен

"Номинираният от ГЕРБ за премиер проф. Николай Габровски трудно би получил подкрепа от "Продължаваме промяната”, като се има предвид неговата професионална биография". Това обяви в интервю за Нова телевизия народният представител от ПП Иван Христанов.

„Той е отличен специалист в своята професия, но тук става въпрос за управление на държава. Изборът е странен. Очевидно за 10 години управление на ГЕРБ цялата държава си стана като болница. Все пак обаче това не е лечебно заведение, няма нужда от операции. Има нужда от силен администратор, който знае къде са министерствата, как функционира държавата”, поясни тезата си Христанов.

Той категорично заяви, че ПП няма да отидат на срещата с проф. Габровски.

„За момента не се обсъжда да присъстваме. Оставаме постоянни в своята позиция, че като опозиция сме готови да подкрепим конкретни политики, без това да формира, каквато и да е нова странна коалиция в парламента”, допълни Христанов.

Той коментира и скандала около БАБХ като припомни, че от ПП са внесли сигнал в ДАНС  заради нарушения на шефа на Българската агенция по храните. Според тях, с бездействията си, свързани с фитосанитарния контрол, страната ни губи милиони, а корупцията продължава. Мнението им е, че именно проблемите на граничен пункт "Капитан Андреево" са една от причините България да не бъде приета в Шенген.

Преди да бъде избран за депутат от ПП, Христанов стана известен със знаковите си политики като заместник-министър на земеделието в кабинета "Петков". Една от тях бе премахването на  монопола на ГКПП "Капитан Андреево".

„Определението на съда ясно казва, че не е предоставено доказателство, че съдебната такса е платена и заради това връща делото. От самото начало, когато беше назначен новият директор на БАБХ, ни предизвика вниманието. Това беше човекът, който поднови тръжната процедура за новото монополизиране на границата. Не е ясно кой го назначи. По време на изслушването вчера, министърът отново заяви, че те, в този компонент на националната сигурност и държавните интереси, проявяват пълна приемственост. Склонен съм да вярвам на думите му”, поясни Христанов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст