Това е политическа присъда за несвършена работа

Ако всяка институция си свърши работата, можем да покажем реални резултати. Това е политическа присъда за несвършена работа, каза пред БСП Корнелия Нинова по повод решението на Европейския съвет България да не влезе в Шенген.

„Отдавна сме изпълнили техническите условия. Това решение е обидно, унизително като държава и хора втора ръка. От друга страна, трябва да се вслушаме в бележките, най-вече по темата миграция“, смята тя.

Лидерът на левицата посочи и стъпки, които според нея трябва да бъдат изпълнени, за да може България най-сетне да стане част от Шенгенското пространство. Нинова призова главния прокурор Иван Гешев най-накрая да оповести резултат от проверката за строителството на оградата по границата. „Да има осъдени, ако има откраднати пари“, добави тя.

Лидерът на БСП смята, че е дълг на служебния кабинет да внесе бюджет за догодина, в който да предвиди бройки и заплати за граничните полицаи, както и средства за оградата. Нинова припомни, че от БСП предложиха и увеличаване на наказанията за каналджийство. „Този закон все още не е приет“, допълни тя.

От БСП не изключват възможността да има правителство с третия мандат, но темата все още не е обсъждана от органите на партията. По думите на Нинова, това ще се случи след решението на президента Радев. Тя бе категорична, че редовно правителство вече е наложително.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *