Вторият мандат е най-сериозната възможност за смислено правителство

ГЕРБ свалиха предишното правителство, без да имат план какво да правят след това. Това каза пред БНТ депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров. 

"Ние от ДБ виждаме възможност с втория мандат да бъдат проведени много сериозни разговори да бъде съставено правителство. Виждаме най-сериозната възможност за съставяне на смислено демократично правителство с втория мандат. Този мандат трябва да бъде използван докрай. Според нас този мандат е най-важният от трите", заяви Димитров.

По повод оттеглянето на промените в Изборния кодекс като едно от условията ДБ и "Продължаваме промяната" да предложат правителство на малцинството, той напомни, че хартиената бюлетина не е приета окончателно. Трябва да бъде наложено вето от президента и може да има нов вот, отбеляза депутатът от ДБ.

Той коментира и днешното отхвърляне на кандидатурата на България за Шенген.

"Плаши ме перспективата, че се казва, че Австрия и Нидерландия са ни виновни. Чух призиви да не се купуват нидерландски стоки. Това е несериозно. Това е все едно да не се класираме за Световното първенство по футбол и да съдим ФИФА, защото според нас сме заслужавали да се класираме. По-добрият вариант е да бъдем самокритични. Ние имаме много стриктен план за реформи с цел по-успешна борба с корупцията и организираната престъпност, както и за охраната на границите", посочи Мартин Димитров.

Депутатътът от ДБ каза още, че държавен надзор на "Лукойл" ще доведе до по-ниски цени на горивата за българския пазар.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST