ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ББР е готова да участва във финансовото оздравяване на Александровска болница

"Българска банка за развитие" АД е в готовност да отпусне финансиране в размер на 5 млн. лв. на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД. Това стана ясно след среща на Надзорния съвет на ББР с представители на лечебното заведение. Финансирането ще е в рамките на утвърдения за банковата група лимит, чиято цел е да подпомогне провежданата от държавата политика за оздравяване и развитие на болници със системно значение за регионите.

Кредитната линия от ББР ще е допълнение към предоставените средства от Министерството на здравеопазването в размер на 35 млн. лева. Тя ще даде възможност на дружеството да разплати просрочени задължения към доставчиците на лекарствени продукти и медицински изделия. Новото финансиране ще позволи да се договорят по-благоприятни търговски условия с доставчици, като същевременно се осигурят ликвидни средства за осъществяване на оперативната дейност на лечебното заведение.

"Българска банка за развитие" ще поеме и процеса по управление на целия дълг на УМБАЛ „Александровска“, който с новоотпуснатото финансиране ще достигне 40 млн. лева. Със средствата ще бъдат реализирани инвестиции за закупуване на съвременна медицинска апаратура. Тя ще осигури необходимите условия за оказване на качествена болнична помощ по стандартите за добра медицинска практика и здравните изисквания, разписани в българското законодателство.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст