Депутатите решават какви оръжия ще дадем на Украйна

В рамките на днешния ден на закрито заседание в парламента депутатите ще одобрят окончателно списъка с оръжия, които да изпратим на Украйна. Вчера (8 ноември) служебният министър на отбраната Димитър Стоянов обяви, че ще дадем на Киев въоръжение, което те са поискали от нас приоритетно. Комисиите по отбрана и външна политика в парламента гласуваха помощта да не е еднократна. Против военна помощ за Украйна в ресорните комисии гласуваха депутатите от "Възраждане” и БСП.

"Важното е, че списъкът, който е предоставен в момента, е първата крачка оттук нататък да продължим да помагаме на Украйна заедно с нашите съюзници, както и да получаваме и компенсираща техника”, заяви председателят на комисията по отбрана и депутат от ГЕРБ Христо Гаджев.

"Това, което правим в момента, е нито риба, нито рак. Даваме някакво оръжие, което по никакъв начин няма да повлияе на театъра на военните действия, а в същото време се записваме във фронта на воюващите държави. Това, което правим в момента, много напомня едни събития от 1941година", каза Николай Дренчев от "Възраждане”.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *