ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

И някои ненарушаващи правилата акаунти в Twitter са спрени

Илон Мъск, новият собственик и шеф на Twitter, който притежава едноименната социална мрежа, призна, че някои акаунти са били блокирани, въпреки липсата на нарушения на правилата.
„Вярно е, че някои акаунти бяха спрени, въпреки че Twitter вътрешно призна, че не са били нарушени правила“, написа Мъск на страницата си в Twitter.

В сряда Мъск обяви, че ще оповести публично всички случаи на цензура и укриване на важна информация в социалната мрежа.

Миналата седмица журналистът на свободна практика Мат Тайби, позовавайки се на вътрешни комуникации в Twitter, обяви, че компанията редовно е следвала инструкциите на американските власти, предимно членове на Демократическата партия, за цензуриране на социалната й мрежа. А в случая на скандала със сина на американския лидер Джо Байдън – Хънтър, няколко ръководители на компанията са решили, че всички материали, свързани с тази история, ще бъдат предмет на политика за ограничаване на публикуването на информация, получена чрез хакване.
За да ограничи разпространението на информация, свързана с този скандал, твърди журналистът, ръководството на Twitter използва най-строгите мерки, като не само ограничава възможността за разпространение на данни по този случай, но и маркира връзките към публикации, свързани с него, като опасни.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст