ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Японският милиардер Маезава обяви екипа за полета до Луната

Японският милиардер Юсаку Маезава, който планира да лети до Луната през 2023 г. като космически турист от американската компания SpaceX, обяви своя екип. Той публикува списъка на сайта си.
Екипажът се състои от осем души, включително японско-американския диджей Стив Аоки и популярния южнокорейски изпълнител TOP („Топ“, истинско име Choi Seung-hyun). В екипа има и представители на Чехия, Ирландия, Великобритания и Индия. Сред резервните членове на екипа е японската танцьорка Мию.

„Развълнуван съм, че тези невероятни хора ще се присъединят към мен по време на моето пътуване до Луната и очаквам с нетърпение да видя какви вдъхновяващи идеи ще измислят, докато сме в космоса“, написа Маезава.

46-годишният Маезава беше избран за първия космически турист на SpaceX през 2018 година. Японци купиха всички места в кораба, който ще бъде изстрелян до Луната. Общо 10-12 души ще отидат на полет, включително Маезава и избраните от него хора. През декември миналата година бизнесменът посети Международната космическа станция, дж която пътува с руския пилотиран космически кораб "Союз МС-20".
Маезава е основател и ръководител на Zozo, уебсайт за модни дрехи по поръчка. Според списание Forbes богатството на японеца възлиза на около 3 милиарда долара.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст