ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Конференцията за еврозоната започна с протест на “Възраждане”

Още в самото начало конференцията "България в еврозоната" бе съпътствана от протест, организиран от партия "Възраждане". Протестиращите не бяха допуснати в залата, а лидерът й Костадин Костадинов коментира следното:

"На това частно мероприятие има служители на НСО, на полицията, на службите за сигурност и частна охрана. Само армията липсва и тя липсва по една много проста причина – че липсва армия по принцип. Това нормално ли е според вас? Питам като гражданин. Тук на входа има хора, които решават кой ще влезе и кой няма да влезе, така на принципа харесваш ми, не ми харесваш. Искаме да им кажем, че искаме референдум, защото огромното мнозинство от българите не желаят унищожаването на лева. Те изправят държавата на ръба на гражданската война".

Костадин Костадинов и депутати от "Възраждане" бяха допуснати в залата за дискусии, но активистите бяха помолени да останат отвън.

Конференцията е съпътствана и от друга проява. Членове на КНСБ издигат през залата плакати с настояване за по високи доходи след въвеждането на европейската валута у нас.

Припомняме, че събитието е под надслов "България в еврозоната – предимства и възможности", като бизнес конференцията започна днес в 9:00 часа в Sofia Event Center.

Организаторите на конференцията са Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия. Чрез събитието те искат да защитят позицията, че присъединяването на България към единната европейска валута е национално усилие, за което са нужни обществена енергия, подкрепа и обединение. За тях най-важното в процеса е доверието на българските граждани в еврото, а то може да бъде изградено само в открит диалог с институциите, политическите партии и европейските ни партньори.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст