ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Пощенска банка” придоби българския клон на БНП Париба Пърсънъл Файненс

"Пощенска банка" придобива българския клон на БНП Париба Пърсънъл Файненс съгласно подписаното тази седмица споразумение между двете дружества.

С финализирането на сделката, което се очаква в първите месеци на 2023-та, "Пощенска банка" ще добави нова клиентска база към портфолиото си и нови възможности за кръстосани продажби и внедряване на иновативни дигитални решения.

„Сделката за придобиването на клона на БНП Париба Пърсънъл Файненс в България е поредна стъпка към разширяване на пазарния ни дял и заемането на още по-силна и стабилна позиция в „голямата четворка“ на банковия бизнес. Всички ние в "Пощенска банка" отчитаме това поредно придобиване като наистина голямо постижение, с което ще се превърнем в единствената финансова институция у нас, осъществила три поредни сливания за изключително кратък период – при това в една предизвикателна и променяща се среда, която само ни провокира да бъдем още по-големи победители. Убедена съм, че тази сделка ще се превърне в реален еталон на успеха, точно както преди няколко години успешно придобихме българския клон на "Алфа Банк" и "Банка Пиреос България", зададохме тенденциите за развитие и вдигнахме високо летвата на целия пазар“, заяви Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на "Пощенска банка".

Придобиването на БНП Париба Пърсънъл Файненс – клон България, е ключово събитие и за стратегията на Юробанк Груп, от която "Пощенска банка" е част, за разширяване на международната ѝ дейност с инвестиция в значими регионални пазари и бизнеси и се случва броени дни след като групата увеличи дела си в една от най-големите ритейл банки в Кипър Hellenic Bank.

"Пощенска банка" е четвъртата по активи в България, но трета по размер на кредити и депозити измежду големите банки. Към септември 2022 г. кредитният й портфейл надхвърля 10 млрд. лв., което е ръст от 14.5% на годишна база и пазарен дял от 11.9 процента. За последната година банката е подобрила пазарния си дял с над 20 базисни точки. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст