ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Проф. Габровски продължава със срещите в търсенето на подкрепа

Днес продължават срещите на номинирания за премиер от ГЕРБ проф. Николай Габровски в търсене на парламентарна подкрепа за редовно правителство. Покани са отправени към "Продължаваме промяната", ДПС и "Възраждане". Очаква се по време на срещите кандидатът за министър-председател на ГЕРБ проф. Николай Габровски да представи визията си за съставяне на кабинет и да очертае приоритетите си.

Вчера (8 ноември) по време на срещите с ДБ, БСП и "Български възход" Габровски посочи основните задачи за прозрачно антикорупционно законодателство, Планът за възстановяване и устойчивост, България в Шенген и в еврозоната и енергийна независимост. Кандидат-премиерът получи отказ от ДБ и БСП за подкрепа на правителство с първия мандат, а "Български възход" даде подкрепата си, като изцяло потвърди вижданията на Габровски, че нови предсрочни избори ще блокират държавата и че страната ни се нуждае от редовен кабинет.

Очаква се днес и останалите три парламентарни групи – "Продължаваме промяната", ДПС и "Възраждане“ да се срещнат с проф. Габровски, въпреки че от ПП не са заявили официално дали ще отидат. А от "Възраждане" дадоха заявка, че ще откажат срещата, тъй като имат "сериозни разминавания по фундаментални въпроси". Лидерът на партията Костадин Костадинов отново каза, че единственият мандат, който ще подкрепят, е този на партията му.

В понеделник, 12 декември, номинираният за премиер от ГЕРБ проф. Николай Габровски трябва да информира държавния глава дали мандатът е изпълнен. Ако отговорът е положителен, ще бъдат представени проектокабинет и структура на правителство. Кандидатът за министър-председател вече обяви, че екипът, който ще предложи, ще е предимно от експерти, отдалечени от партийните централи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст