Фандъкова издаде заповед за прекратяване на проруското шествие

Кметът на София Йорданка Фандъкова издаде заповед за прекратяване на митинг-шествие под надслов "Мир, неутралитет, суверенитет". Събитието не е било съгласувано от Столичната община и е прекратено въз основа на информация, получена от Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС). В последните дни информацията за събитието, разпространявана в социалните мрежи, беше под надслов "Ние не сме неутрални. Ние сме за Русия! Победата е наша", което не съответстваше на официално заявеното от организатора гражданско обединение "Национална гражданска инициатива за суверенитет на България и другите държави по света" мероприятие, посочват от Столичната община.

По-рано днес Върховната административна прокуратура сезира министъра на вътрешните работи по повод получена от кмета на София информация за обявено в социалните мрежи провеждане на масово мероприятие.

Фандъкова е информирала прокуратурата за това, че Столичната община е сезирана с две писма – от общински съветници от групата на "Демократична България" и от представляващи ПП "Код", за обявено в социалните мрежи провеждане на масово мероприятие на 10 декември, което може да е „насочено към насилствено изменение на конституционния ред и териториалната цялост на страната", както и че събитието може да е "противоречащо на решенията на ЕС".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *